Medarbetare Christoffer utsedd till hedervärt program hos HPe Aruba

apr 11, 2018

Nätverksarkitekten Christoffer Jacobsson på företaget Aranya har – som en av bara två personer i Sverige – utsetts till HPe Aruba Partner Ambassador Program.

– Det är en kvalitetsstämpel på allt hårt arbete vi utför. Vi är ett litet bolag, med bara elva stycken medarbetare, men ändå ett av få bolag som har den här rollen i hela Europa, säger Christoffer Jacobsson.

Christoffer Jacobsson är en utav medgrundarna till Aranya, ett företag som specialiserar sig på nätverkskommunikation och säkerhet hos företag. Han arbetar främst med att designa och uppföra nätverk och bland hans kunder finns väletablerade bolag som Åhléns, Kicks och byggföretaget NCC.

– Framtiden inom teknik är ofta väldigt oviss. Det gäller att planera framåt. Att försöka luska ut vad kunden tror kommer att hända inom deras bransch om två eller fyra år. Utmaningen är att få till bra lösningar som håller i längden, säger han.

En av de de leverantörer utav kundlösningar som han arbetar mest frekvent med är Aruba, ett bolag inom HPe-koncernen. Under årens lopp har han lärt sig deras produkter väl och haft tät kontakt med företaget, inte sällan med synpunkter på hur de skulle kunna förbättra sina produkter. Nu har han utsetts till att bli en av två ambassadörer i Sverige och blir ännu mer av en samarbetspartner.

– Vi är ute och gör jobb i verkligheten, och stöter på verkliga problem. ”Oj, det här borde fungera på det här sättet!” När jag ser dessa behov på marknaden kommer jag att ta dem till Aruba så att de kan förbättra sina produkter.

Arubas ambassadörsprogram är ett initiativ som lyfter fram profiler hos samarbetspartners som har uppnått högsta certifiering och som har stor erfarenhet från praktiskt arbete med deras nätverkslösningar. Runt om hela Europa finns enbart 50 stycken ambassadörer. Som ambassadör blir han även inbjuden till Arubas huvudkontor för att delta i diskussioner om framtida produkter och deras roadmap.

– Jag ser fram emot att åka till USA och träffa deras product management och få höra om deras planer inför framtiden samt att ge den input som jag har, säger Christoffer Jacobsson.