Aranya har nöjet att presentera att vi nu är Preferred Partner med Dell Networking. Med Dell som fokuspartner får vi möjlighet till att bredda våra erbjudanden till våra kunder, med en utav de kanske mest spännande leverantörerna inom nätverksbranschen just nu.

I slutet av förra året blev affären klar, Dell blev efter 25 år som ett börsnoterat bolag åter igen privatägt. Michael Dell beskrev det som ett nytt spännande kapitel för Dell, och möjliggör att de kan vara mer flexibla utan aktieägares kortsiktiga vinstkrav och övervakande ögon. De har de senaste åren gjort över 30 förvärv utav bolag och ser sig därmed  just nu som världens största startup-bolag.

För Aranyas del är detta väldigt intressant. Inte bara för att Dell säger att de tänker trippla försäljningen som sker via partners, utan deras portfölj passar också perfekt med Aranyas mål i att förenkla nätverk. Dell har en väldigt stark policy för att vara öppna och integrerbara, vilket vi ser som ett krav i framtiden för att inte bli inlåsta i leverantörers infrastruktur. Ta bara som exempel att det är fullt möjligt att beställa switchar levererade med helt öppet linux os, och varför inte betala dem i bitcoin? Det är en spännande framtid vi har framför oss, och Dell är redo för den.

De primära delarna utav Dells portfölj som vi kommer fokusera på är:

LAN

Dell slår ihop sin PowerConnect-serie med förvärvet utav Force10 som de gjorde 2011, och dessa kommer nu bli Dell Networking. Portföljen sträcker sig från mindre accessswitchar med PoE+ upp till  coreswitchar med upp till 132x 40Gbit-portar.

WLAN

Dell har från 2010 ett OEM-samarbete med Aruba Networks för hela sin trådlösa portfölj. Detta innebär att samtliga Aruba Networks produkter gällande WLAN och access management säljs under namnet Dell W-series, utan att någon förändring i mjukvara sker.

Firewall

År 2012 förvärvade Dell bolaget SonicWALL och deras prisbelönta brandväggsserie med samma namn. Går nu under namnet Dell SonicWALL.