Tacton Systems

Tacton Systems är ett svenskt mjukvaruföretag som specialiserar sig på prissättning och konfiguration av produkter till internationella kunder.

Företaget
Branch: Mjukvaruutveckling
Antal anställda: 1252
Geografi: Stockholm

Implementerade tjänster:
Simplify LAN
Simplify WLAN
Simplify Next-Gen FW
Simplify Policy ManagementGuestOnBoard
(Bring Your Own Device)
Simplify VPN

All-in på Aranyas tjänsteplattform

Tacton Systems är ett svenskt mjukvaruföretag som specialiserar sig på prissättning och konfiguration av produkter till internationella kunder så som GE Healthcare, Siemens, ABB, Scania och Alfa Laval. De senaste åren har de vuxit i snitt 30-35 procent per år, vunnit Hermes Export-pris, blivit valt till Superföretag två år i rad samt haft kung Carl-Gustaf på besök. Allting pekar mot att Tacton blir ytterligare ett bolag som sätter Sverige på världskartan, men någonting som tidigare ej följde med utvecklingen i samma takt var deras nätinfrastruktur. Efter några möten med Aranya stod det klart att Aranyas tjänsteplattform var lösningen på detta.

En vecka innan planerad driftstart hörde Johan Grönlund, VP IT/IS på Tacton, av sig och hade en fråga. Han ville skippa planerna med det trådade nätet till klienter och istället tvinga alla på det trådlösa, och undrade vad vi tyckte om det. För oss var det ett givet val, trådlöst som primär access ger användarna mobiliteten de vill ha och håller nere kostnader för företaget. Sagt och gjort, en vecka senare driftsattes huvudkontoret och samtliga ca 250 klienter gick över till trådlöst.

Johan Grönlund
VP IT/IS

Image

”Trådlöst som primär access ger användarna mobiliteten de vill ha och håller nere kostnader för företaget.

Vi är supernöjda med Aranya som leverantör och kan rekommendera dem till alla i vår sits”

Hur kom det sig att ni valde Aranya som leverantör?

Vi kollade på flera leverantörer men Aranya hade de tjänster som passade oss bäst, och en vision vi gillade. De gav även stort intryck av kompetens i de frågor vi hade.

Hur upplevde ni att Aranya skötte implementationen av våra tjänster hos er?

Det gick helt enligt planerna utan påverkan för våra medarbetare, om vi bortser från lite strul på klientsidan.

Ni har nu varit igång ett tag med våra tjänster. Hur upplever ni att de motsvarar era förväntningar?

De har varit mycket bra och det tror jag alla våra medarbetare har märkt av.

Hur upplever ni vår support och responstid till er?

Aranya bistår ofta med väldigt bra kompetens, ofta även utanför deras område om vi ser till tjänsterna vi köper. När vi har varit i behov av förändringar så har det skett snabbt utan fördröjningar.

Om så, kan ni ge oss en uppskattning?

Har ni gjort några kalkyler på hur mycket ni har sparat på att välja våra tjänster? Vi har gjort lite snabba kalkyler och uppskattar det till 30% lägre kostnad, om vi jämför med vad vi budgeterat för när vi från början planerade att sköta nätverksdriften själva.

Skulle ni rekommendera Aranya som leverantör?

Utan tvekan, och har redan gjort det 🙂